Presentació del Blog

Aquest blog está format per:



Miguel Tarín
Alba Micó

Som alumnes de 1º Bachillerat i anem a parlar sobre una Ética Filosofica anomenada EUDAIMONISME.

La idea fonamental de aquesta ética es que la felicitat es la aspiració máxima dels ésser humans, alló que dessitgem sería absurd voler alguna cosa que ens faça infeliços.

Teoría de la Felicitat



La Felicitat. Aquell bé tan preuat que un busca i busca en la vida, com una meta, un objectiu d'assolir, però ... Què és realment la felicitat? Què és el que busquem? Preguntes que es venen fent des de l'època dels filòsofs grecs i l'estudi va ser anomenat eudemonisme.


La tesi d'Aristòtil era que la felicitat consistia en la possessió de la saviesa, per la qual cosa només estava a l'abast d'aquells que tenien ús de la raó, que és la característica única dels homes. La felicitat és l'acció de l'ànima en consorci amb el principi racional.


El filòsof va reconèixer algunes de les condicions necessàries per a la felicitat, entre elles: les necessitats o condicions econòmiques bàsiques i la llibertat personal.


Podem concloure llavors que no podem concebre la felicitat en la pobresa ia més és difícil creure en la felicitat aristotèlica si hi ha discriminació, intolerància i violència en la societat. No podem permetre que els conceptes de felicitat d'alguns ho siguin d'infelicitat per a altres.